Поділитись:

Щуки й карасі у сітці: у Горохівському районі зловили браконьєра

Вівторок, 13 жовтня 2020, 16:33
Щуки й карасі у сітці: у Горохівському районі зловили браконьєра

фото ілюстративне

У період з 5 до 12 жовтня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 21 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

За цей період склали 14 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та сім – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення).

«За даний період на порушників накладено 748 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1445 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили три кг водних біоресурсів. Також вилучено чотири од. заборонених знарядь лову», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, сім адміністративних справ передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Так, 8 жовтня під час рибоохоронного рейду поблизу с. Скірче Горохівського району виявили громадянина, який ловив рибу за допомогою мисинової сітки. Порушник встиг зловити рибу: щука – 4 екз., карась сріблястий – 5 екз. Своїми діями він завдав збитків рибному господарству України на 1445 грн.

На особу склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили в суд для притягнення порушника до відповідальності. Сітку вилучили.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення, прохання оперативно повідомити на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідково:

За вилов риби забороненими знаряддями лову на порушника чекає адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства), а саме накладення штрафу від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів. Порушення згідно порядку збуту водних біоресурсів тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн з можливою конфіскацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів