Поділитись:

Укрпошта увійшла в ТОП-30 поштових компаній світу

Вівторок, 13 жовтня 2020, 03:23
Укрпошта увійшла в ТОП-30 поштових компаній світу

Укрпошта вперше увійшла до тридцятки найкращих серед 170 поштових компаній світу у рейтингу Postal Development Index 2020.

Про це свідчать дані рейтингу Universal Postal Union (UPU, Всесвітня поштова спілка), передає Громадське.

Так, перше місце за рівнем розвитку поштових послуг посіла Швейцарія, друге – Австрія, далі Німеччина, Нідерланди, і п'яте місце в Японії.

Також до тридцятки увійшли Франція, США, Великобританія, Канада, Сінгапур, Італія, Бельгія, Польща, Нова Зеландія, Ірландія, Чехія, Австралія, Китай, Росія, Білорусь, Словаччина, Португалія, Корея, Швеція, Естонія, Молдова, Таїланд, Фінляндія, Сербія.

Як оцінювали пошти?

Рейтинг Postal Development Index порівнює пошти за 4 компонентами: якість доставлення, кількість прямих міжнародних зв'язків, продуктова лінійка, кількість і доступність поштових відділень, диверсифікація виторгу, розвиток фінансових і банківських послуг тощо.

Смілянський у захваті?

Дуже. Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський наголошує, що Укрпошті забракло лише 1,36 бала, щоб увійти до списку Global Postal Champions.

Водночас він впевнений, що після побудови нових сортувальних центрів і ухвалення закону 2788-д Укрпошта «займе своє місце серед лідерів».

Про який закон він каже?

Йдеться про проєкт закону, яким депутати пропонують запровадити систему поштових банківських рахунків, визначити перелік фінансових послуг, які зможе надавати Укрпошта.

Серед таких послуг – пошта має відкривати та вести поштові рахунки, проводити розрахункові банківські операції, випускати та обслуговувати платіжні картки, залучати коштів фізичних та юридичних осіб. Цей законопроєкт досі не винесли на розгляд депутатів.

Більше про рейтинг

Індекс поштового розвитку щорічно складає Всесвітня поштова спілка. Торік рейтинг складали на основі даних зі 172 країн, на відміну від 170 цього року. В індексі аналізують показники ефективності (від 0 до 100) за чотирма категоріями поштового розвитку: надійність, охоплення, актуальність та стійкість.

Як зазначено на сайті Спілки, рейтинг існує як «унікальний інструмент», корисний політикам, поштовим операторам та іншим зацікавленим сторонам сектору, які «прагнуть зрозуміти роль, яку можуть мати поштові послуги в еру електронної комерції».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів