Поділитись:

Двоє волинян потраплять до еротичного календаря українських письменників

Понеділок, 12 жовтня 2020, 14:20

Двоє волинян будуть серед письменників, що знімаються для першого літературного еротичного календаря в Україні. 

Про це інформує Читомо. 

Літературна агенція OVO ініціювала спеціальний проєкт з промоції читання та підняття рівня обізнаності про сучасних українських авторів "Literature illustrated". Це календар, який міститиме фотографії 13 сучасних письменників.

Організатори пояснюють, що авторів підбирали за принципом різноманіття, для того, щоб показати, якою багатогранною є сучасна українська література.

"Ми прагнули представити маловідомих сучасних українських письменників, вартих уваги, разом із зірками сучасної української літератури – в рамках популяризації читання книг українських авторів. До календаря увійшли як ті письменники, які вже здійснили величезний вклад у розвиток української літератури, так і ті, чиї книги стають популярнішими з кожним днем. Настінний календар має стати одним із візуальних елементів у боротьбі за популяризацію читання сучасної української літератури", – зазначають в агенції OVO.

За словами ініціаторів проєкту, у незвичному погляді об’єктиву польсько-німецької фотографині українського походження Марисі М’яновської читачі побачать як одного з найтитулованіших письменників – Сергія Жадана, тих, хто створив фурор в літературному середовищі, продавши самостійно 30-тисячний наклад своєї книги – Валерія Ананьєва, а також зовсім свіжі обличчя – автора, за визначенням літкритиків, найкращого романного дебюту 2020 – Павла Матюшу.

У проєкті беруть участь письменники різних жанрів: детективісти Мартин Якуб та Віктор Янкевич, фантаст Павло Дерев’янко, трилерист Андрій Новік. Не обійшлося і без музикантів з письменницьким хистом – волинян фронтмена гурту «Фіолет» Сергія «Колоса» Мартинюка та барабанщика Павла Коробчука. На сторінках календаря можна буде побачити і колишнього боксера, а тепер письменника Сергія Демчука. Також до календаря увійдуть фото письменників, які вже давно відомі серед читачів – Артема Чапая, Петра Яценка та Артема Чеха.

В OVO сподіваються, що такий календар мотивуватиме потенційних читачів ставити собі за мету читати по одній книжці українських авторів у місяць.

Передпродаж календаря стартує 20 жовтня. Авторський прибуток з продажу календарів піде на закупівлю книжок цих авторів для бібліотек та лікарень України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів