Поділитись:

Канікули у школах: що кажуть волинські посадовці (відео)

Понеділок, 12 жовтня 2020, 10:45
Канікули у школах: що кажуть волинські посадовці (відео)

Головні освітяни Луцька та Волині прокоментували вечірню заяву міністра освіти Шкарлета про перехід навчальних закладів на дистанційне навчання. 

Зокрема, у коментарі ІА "Конкурент" головна освітянка Волині Людмила Плахотна пояснила, що оскільки жодних розпоряджень не надходило, обласні заклади освіти працюють у звичному режимі. За її словами, говорити про зміну форми навчання поки зарано, адже окрім повідомлення міністра у соцмережах, освітяни на місцях не отримували жодних офіційних вказівок чи рекомендацій. 

 

Наразі в області чекають на спеціальне засідання профільних органів влади у Києві. 

У міському управлінні освіти також кажуть, що поки нема, що коментувати. Але за словами очільниці Зіновії Лещенко, станом на кінець минулого тижня ситуація з поширенням коронавірусу у навчальних закладах міста була контрольованою і не настільки складною, аби повністю переходити на дистанційне навчання. Навпаки, тенденція щодо захворюваності серед учнів іде на спад. І якщо на початку жовтня хворіло більше шести відсотків школярів міста, то на кінець минулого тижня показник становив трохи більше 5%. 

Тому школи і садочки міста та області продовжуватимуть працювати у звичному режимі. 

Нагадаємо, за повідомленням в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета, вищі навчальні заклади України можуть перейти на дистанційне навчання, а у школах встановлять канікули з 15 до 30 жовтня.

Шкарлет зазначив, що разом з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим подаватиме таку саму пропозицію від МОН та МОЗ на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні уряду 13 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024