Поділитись:

Коли підуть на канікули луцькі школи

Вівторок, 13 жовтня 2020, 10:32

Луцькі школи підуть на канікули з 21 жовтня по 1 листопада включно.

Про це у коментарі ІА "Конкурент" розповіла очільниця міського управління освіти Зіновія Лещенко

За словами чиновниці, заклади освіти міста поки працюватимуть у звичному режимі, адже показник захворюваності серед дітей становить всього 6%. Безсимптомно хворіють 11 учнів. Вони на самоізоляції. І класи, в яких вони навчаються, також. Серед працівників закладів освіти міста на коронавірус хворіє 20 осіб. Ситуація, каже чиновниця, під контролем, адже педагоги відбули необхідний для ізоляції термін.

"Якщо взяти минулорічні показники захворюваності за цей час, то ситуація була гірша. Інша справа, що в умовах пандемії все небезпечна, і ми відслідковуємо кожен випадок та тримаємо ситуацію на контролі. 

Зрештою, кожна школа може на педагогічній раді сама приймати рішення, коли йти на канікули чи на дистанційне. Наразі ми будемо колективно вирішувати, бо в нас є діти з однієї сім'ї, які вчаться в різних школах. Ми максимально на прохання батьків і педагогів, оскільки немає критичної ситуації, використовуємо час, щоб діти могли повчитися. Адже я думаю, що ми все одно рано чи пізно перейдемо на дистанційне навчання. Тому вчимося у школі, поки можемо", – коментує Зіновія Лещенко.

Нагадаємо, за повідомленням в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета, вищі навчальні заклади України перейдуть на дистанційне навчання, а у школах встановлять канікули з 15 до 30 жовтня.

Шкарлет зазначив, що разом з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим подаватиме таку саму пропозицію від МОН та МОЗ на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні уряду 13 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів