Поділитись:

На перехресті Волі-Хмельницького-Шевченка пропонують встановити новий знак

Субота, 10 жовтня 2020, 20:00
На перехресті Волі-Хмельницького-Шевченка пропонують встановити новий знак

Перехрестя пр. Волі – вул. Шевченка – вул. Богдана Хмельницького – аварійне, небезпечне і незручне. З боку вулиці Шевченка – постійні затори.

Аби вирішити питання, там потрібен новий дорожній знак, переконаний Богдан Романюк. У відповідній петиції він і пропонує це зробити. 

"Тут (на перехресті, – К.) – знак "дати дорогу", і головна дорога змінює напрямок. Але не все так просто. У свідомості наших водіїв, якщо головна дорога змінює свій напрямок, дуже багато людей не вважає за потрібне вмикати вказівник повороту. У цьому випадку водії просто чекають, доки не стане зрозуміло, куди поїде авто. Це затягує процес, в деяких випадках навіть критично. Організація дорожнього руху не дає змоги побачити наміри водіїв", – зазначив він. 

Зі слів чоловіка, на цьому перехресті потрібні два знаки "напрямок руху по смузі".

"Трішки фарби – і все запрацює. Лівий ряд – поворот ліворуч на Богдана Хмельницького. Правий ряд – рух прямо на вул. Шевченка і заїзд в двір. Це дасть можливість на 2-3 секунди раніше розуміти наміри водія на головній дорозі, а отже пропускна спроможність цього перехрестя виросте, якщо не в рази, то просто суттєво", – наголосив Богдан Романюк. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів