Поділитись:

У МОЗ шукають «баланс» між повторним карантином і порушенням правил

Четвер, 08 жовтня 2020, 12:10
У МОЗ шукають «баланс» між повторним карантином і порушенням правил

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що буде шукати з фахівцями нову форму контролю за поширенням COVID-19, адже люди не дотримуються епідемічних правил – і кількість виявлених за добу хворих уже перевищила 5 тисяч, а кількість хворих у стаціонарах перевищила 20 тисяч.

Про це він заявив на брифінгу, – пише Українська правда

"Медична система не витримає, якщо ми не почнемо всі без винятку дотримуватися правил. Я прекрасно розумію, що ми не можемо зараз піти тим шляхом, по якому вже пішли деякі європейські країни, тим шляхом, по якому пішов Ізраїль, який ввів повний локдаун на 14 днів у зв'язку зі збільшенням кількості хворих... Я буду зараз радитися з фахівцями, в який спосіб нам не зупинити економіку..., але знайти баланс, який ми будемо виконувати. Така своєрідна домовленість між усіма, щоб усім могла бути надана медична допомога. Цей баланс – з одного боку, це робота економіки, робота країни, а з іншого боку – виконання правил. Який би план не був зроблений, є базові речі, які є необхідними: це користування маскою, дотримання дистанції, мінімальна кількість контактів і користування антисептиками. Це — базові речі. Це відсутність будь-яких масових заходів, де можлива відповідна передача. Це дотримання тих правил, які встановлені в нашій країні. Це коли в ресторані не 20 людей сидить за одним столом, поруч один з одним, а 4 людини — так, як це встановлено. Це коли правил дотримуються у магазині, на транспорті. Усі ці правила були розроблені для того, щоб зменшити кількість людей, які захворіли, шоб розривати ланцюг передачі хвороби", — наголосив він. 

Міністр говорив дуже емоційно. Він наголосив, що "світ не вигадав іншого способу зупинки хвороби, ніж дотримання правил", але в Україні "політики набирають очки за рахунок ковіду".

Степанов сказав, що розуміє, людей, яких не торкнувся COVID і які хочуть працювати, щоб заробляти гроші. Однак пояснив, що лікарі вже виснажені, бо півроку рятують хворих у недосконалих умовах.

"У медичної системи є певна межа... У наших лікарнях сьогодні на ранок перебуває вже більше 20 тисяч хворих – тобто більше 20 тисяч ліжок уже зайняті хворими (на COVID-19). Кожного дня ця кількість збільшується", – зазначив він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів