Поділитись:

На маму дитини з ДЦП у Луцьку накричав водій тролейбуса

Вівторок, 06 жовтня 2020, 17:55
На маму дитини з ДЦП у Луцьку накричав водій тролейбуса

Мама хлопчика з інвалідністю у Луцьку розповіла про конфлікт із водієм тролейбуса. 

Допис обурення лучанка Світлана Косинець розмістила на своїй фейсбук-сторінці у вівторок, 6 жовтня. За її словами, водій тролейбуса відмовився стати на зупинці таким чином, щоб жінка могла самотужки завезти візок із сином у транспортний засіб. Натомість водій почав кричати на жінку. 

"Початок дня виявився не дуже добрий. Треба було мені з Максимом попасти в район Глобуса. Ранок. Десь о 9:30 ми, як завжди, рушили пішки, але коли дійшли до зупинки "18 Гімназія", під"їхав тролейбус №1 з низькою посадкою. Дуже зраділа, адже так щастить рідко.

Тролейбус, на жаль, зупинився так, що зайти ми не змогли. Підійшла на передні двері до водія і попросила під'їхати ближче. І почалося...

– Як я маю під"хати? Там яма!

– Мені що, людей облити?

– Дзвоніть, хай вам ремонтують дороги, тоді під"їду.

Він кричав. Реально кричав. Я геть не чекала такої реакції. Подібні ситуації у мене вже були, але водії завжди трохи ближче під"їздили до тротуару і ми спокійно заходили.

На мої слова, що я не можу занести візок і що він керує транспортом, у який ми візком маємо зайти без проблем, його крики почалися наново.

Тоді я попросила його вийти й допомогти мені занести візок в тролейбус. Одночасно з моїми словами з транспорту вийшли дві дівчинки з пропозицією допомогти. Але я не дозволила. Вони малі, юні, можуть не втримати, бо я сама не впевнена, що змогла б в тій ситуації вхопити візок, стоячи в тролейбусі (інакше ніяк) і засунути його. Водій, звісно, не вийшов, але таки під"їхав. Диво, нікого не облив.

В тролейбусі продовжував кричати. Я попросила його не кричати. Я не покататися просто так до нього сіла. Людей було мало, може з десяток, не більше. Оті дівчатка і люди старшого віку.

За трохи у Максима почали труситися ноги, є у нього таке. Я нагнулася, щоб поставити їх зручніше, щоб той тремор припинився, і тут тролейбус різко загальмував. Я влупилася лобом в перила, і тепер маю 2 синяки. Я не хочу думати, що людина виявилася настільки підлою, що скористалася моментом і помстилася, хоч усі навколо й почали казати, що спеціально це зробив.

Луцьке Підприємство Електротранспорту, навчіть, будь ласка, своїх водіїв нормально паркуватися, щоб люди з візками чи на візках могли безпроблемно зайти і вийти з тролейбуса, який і так зазвичай єдиний на маршруті. Навчіть їх бути чуйними і людяними. Навчіть їх добросовісно виконувати свою роботу.

Не всі водії у вас такі. Я завжди згадую з теплотою і вдячністю молоденького водія, який їздив на тролейбусі з низькою посадкою 2 маршруту десь біля 14 години ще тоді, коли вони курсували по Молоді. Він завжди так під'їздив до зупинки, що я без проблем завозила візок. А ще він на розбитій і понищеній зупинці біля магазину "Бджілка" навпроти 18 Гімназії, паркувався так, що я теж легко і просто могла виїхати з тролейбуса.

А сьогодні день інформування про ДЦП...", – пише жінка. 

На маму дитини з ДЦП у Луцьку накричав водій тролейбусаНа маму дитини з ДЦП у Луцьку накричав водій тролейбуса

Очільник Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц каже, що про ситуацію особисто ще не знає. За його словами, водії тролейбусів повинні зупинятися не далі, ніж 25 сантиметрів від бордюру.  Інша річ, коли стан зупинки технічно не дозволяє дотриматися вимог. У разі, якщо водій згаданого транспортного засобу щось порушив, він обов'язково нестиме відповідальність. За те, що накричав на жінку, відповідатиме у будь-якому випадку, запевняє Володимир Пуц. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів