Поділитись:

У Бішкеку мітингарі захопили парламент і звільнили з СІЗО експрезидента (фото)

Вівторок, 06 жовтня 2020, 13:02
У Бішкеку мітингарі захопили парламент і звільнили з СІЗО експрезидента (фото)

У Бішкеку демонстранти штурмували  резиденцію президента та парламенту під час протесту проти результатів парламентських виборів.

Після декількох годин сутичок мітингувальники захопили кілька будівель держустанов, – повідомляє з Бішкеку кореспондентка ВВС Наргіза Рискулова.

Тим часом опозиційні політичні партії мають намір сформувати народний уряд і обрати нового прем'єр-міністра. 

Нагадаємо: вибори в парламент відбулися у неділю, але результати відмовилися визнати 12 з 16 партій, які взяли в них участь. Лідери цих партій об'єдналися в опозиційному блоці і почали мітинг. 

У Бішкеку мітингарі захопили парламент і звільнили з СІЗО експрезидента (фото)У Бішкеку мітингарі захопили парламент і звільнили з СІЗО експрезидента (фото)У Бішкеку мітингарі захопили парламент і звільнили з СІЗО експрезидента (фото)У Бішкеку мітингарі захопили парламент і звільнили з СІЗО експрезидента (фото)У Бішкеку мітингарі захопили парламент і звільнили з СІЗО експрезидента (фото)У Бішкеку мітингарі захопили парламент і звільнили з СІЗО експрезидента (фото)

Частина демонстрантів попрямувала до будівлі ДКНБ (Держкомітет національної безпеки) і звільнила ув'язненого експрезидента Алмазбека Атамбаєва та колишніх прем'єр-міністрів Сапара Ісакова та Жанторо Сатибалдієва.  Їх всіх засудили за звинуваченнями в корупції за час правління президента Сооронбая Жеенбекова, який обіймає посаду з 2017 року.

Міліція практично не чинила учасникам штурму опору, співробітники вийшли з піднятими руками з будівлі, повідомляючи, що "вони разом з народом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 грудня 2023
18 листопада 2023
17 листопада 2023
16 листопада 2023
02 вересня 2023
11 серпня 2023
14 липня 2023
09 жовтня 2022
16 вересня 2022
23 серпня 2022