Поділитись:

Білоруси вийшли на Марш єдності: силовики перекрили центр Мінська

Неділя, 06 вересня 2020, 15:20
Білоруси вийшли на Марш єдності: силовики перекрили центр Мінська

Білоруські силовики перекрили центр Мінська, у місті - БТРи і водомети. Тим часом з різних районів до центру столиці Білорусі йдуть колони протестувальників.

Силовики у Мінську у неділю, 6 вересня, перекрили центр міста, зокрема Площу перемоги і Жовтневу площу. У свою чергу, мінський метрополітен повідомив про закриття станцій "Площа Леніна", "Жовтнева", "Купаловська", "Площа Перемоги" та "Площа Якуба Коласа", повідомляє Deutsche Welle.

Вже оточена Площа Незалежності, де на 14.00 за місцевим часом запланований "Марш єдності". Підземні переходи, які мають вихід на площу, закриті. Поруч з майданом - скупчення спецтехніки та силовиків. Біля стели "Мінськ - місто-герой" територія обгороджена турнікетами і колючим дротом.

Кореспондент видання Tut.by зняв відео, на якому видно, як з боку Уруччя до Мінська в'їхала колона БТР. Неподалік від залізничного вокзалу помічені водомети.

Тим часом колони протестувальників з різних районів Мінська починають рух у бік центру. 

До цього міністерство внутрішніх справ Білорусі повідомило, що 6 вересня "з метою недопущення в Мінську протиправних дій з боку протестувальників вжито комплекс заходів", а співробітники міліції несуть службу в посиленому режимі.

Напередодні у центрі Мінська зібралися тисячі жінок для участі в "Жіночому марші миру", марші відбулися також і в інших містах Білорусі. Цьому маршу передувала акція студентів у білоруській столиці. Студенти сходилися з різних частин міста до Мінського державного лінгвістичного університету, де проходила акція солідарності. На шляху туди їх затримували. На розміщених у мережі відеозаписах видно, як силовики жорстко затягували в автозаки деяких демонстрантів.

Білоруси вийшли на Марш єдності: силовики перекрили центр МінськаБілоруси вийшли на Марш єдності: силовики перекрили центр МінськаБілоруси вийшли на Марш єдності: силовики перекрили центр МінськаБілоруси вийшли на Марш єдності: силовики перекрили центр МінськаБілоруси вийшли на Марш єдності: силовики перекрили центр МінськаБілоруси вийшли на Марш єдності: силовики перекрили центр МінськаБілоруси вийшли на Марш єдності: силовики перекрили центр Мінська

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
02 квітня 2024
22 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024