На "Фронтері" у Луцьку презентували книгу про Ґарета Джонса (фото)

Неділя, 04 жовтня 2020, 16:10

Ґарета Джонса у світі вважають викривачем великого злочину СРСР проти українського народу. Він був першим журналістом, який під власним іменем не побоявся стверджувати, що голод в Україні насправді штучний. 

Історія про відомого журналіста, написана польським письменником Мірославом Влеклим, вийшла друком цього року у львівському видавництві "Човен". 

Книгу презентували під час третього фестивального дня Міжнародного літфесту "Фронтера" у неділю, 4 жовтня. 

Автор Мірослав Влеклий розповідав, як йому вдалося зібрати для книги цікаві факти біографії та статті Ґарета Джонса. 

За його словами, на той час не багато країн знали про те, що люди в Україні голодують і вмирають від голоду. Польща, каже автор, знала, але мовчала. І тому його книга - це своєрідна спроба вибачитися і знову розказати світові про страшну історію України. 

Модерував зустріч письменник Андрій Любка. Він запропонував автору припустити, яким вплив мали би на світ тексти Ґарета Джонса, якби журналіст жив і працював у наш час. За словами Влеклого, швидше за все, сьогодні тексти Джонса були би великими дописами у якомусь фейсбуці. Ці дописи поширювали би тільки окремі люди, однак великого впливу вони би не мали. 

"Голод практично скрізь. І люди вмирають від нього... Терор набув нечуваних масштабів", – писав сміливий британський журналіст у 1932-му, і був людиною, яка забагато знала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: