Поділитись:

Європейський Союз ввів санкції проти чиновників Білорусі

Субота, 03 жовтня 2020, 03:33
Європейський Союз ввів санкції проти чиновників Білорусі

Перелік 40 білоруських чиновників, які втрапили до "чорного списку", оприлюднили  в Офіційному журналі ЄС.

Про це на пресконференції в Брюсселі заявив голова Європейської ради Шарль Мішель, - пише "Суспільне".

Відповідний перелік 40 білоруських чиновників, яких Євросоюз вважає причетними до фальсифікацій на президентських виборах та переслідувань протестувальників, оприлюднили 2 жовтня в Офіційному журналі ЄС. Зокрема, у санкційному списку опинились міністр внутрішніх справ Юрій Караєв, низка його заступників, командувач Внутрішніх військ Хазалбек Атабеков, командувач мінського ОМОНу Дмитро Балаба та представники ЦВК.

Санкції затвердили після того, як лідерам ЄС пізно вночі 1 жовтня вдалось узгодити деталі їхнього запровадження. Вони передбачають замороження активів і заборону на в’їзд до країн ЄС. При цьому відсутність у санкційному списку Олександра Лукашенка пояснили бажанням зберегти можливість врегулювання кризи шляхом діалогу.

У відповідь на дії Євросоюзу Міністерство закордонних справ Білорусі заявило про введення власних санкцій проти ЄС, які передбачають заборону на в’їзд до країни. Зокрема, у відомстві назвали європейські санкції "каральними заходами" та попередили, що подібні дії з боку ЄС можуть призвести до "ще серйозніших наслідків", зокрема, виходу Білорусі зі спільних програм і проєктів.

"У зв'язку з прийнятими ЄС візовими санкціями щодо низки білоруських посадових осіб білоруською стороною у відповідь від сьогодні вводиться в дію санкційний список", – йдеться в оприлюдненій МЗС Білорусі заяві.

При цьому в міністерстві зазначили, що не будуть публікувати перелік підсанкційних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів