Поділитись:

Відтепер банківський рахунок можна відкрити з цифровим паспортом

Субота, 03 жовтня 2020, 06:44

У Нацбанку повідомили, що відтепер банківський рахунок можна відкрити за допомогою  цифрового паспорта із застосунку "Дія".

Про це повідомляється на сайті регулятора, - пише "Суспільне"

"Відтепер громадянам під час дистанційного відкриття рахунку в банку не потрібно фізично пред’являти ID-картку або біометричний закордонний паспорт, якщо вони мають цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку "Дія", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається у Нацбанку, скористатися цим методом зможуть усі українці, які мають біометричні документи – ID-картку чи закордонний паспорт. Для цього їм потрібно встановити застосунок "Дія" на свій смартфон та верифікуватися для отримання цифрового паспорта або закордонного цифрового паспорта за допомогою Системи BankID НБУ. Використовувати цей метод банк зможе після підключення до систем Міністерства цифрової трансформації.

Загалом цей процес буде виглядати наступним чином:

  • Банк запропонує потенційному клієнту ідентифікуватися в "Дії" через Систему  BankID НБУ;
  • Після вдалої ідентифікації у клієнта відобразяться цифрові документи відповідно до даних, що містяться в державних реєстрах;  
  • Через захищені канали банк отримає дані клієнта та додатково здійснить його фотофіксацію шляхом розпізнавання реальності особи;
  • Після цього клієнт зможе користуватися послугами банку.

Окрім того, клієнт зможе поділитися копією цифрового паспорта або закордонного цифрового паспорта й у відділенні банку. Це дозволить зменшити час його обслуговування, адже прибере потребу робити копії сторінок паспорту.

Як зазначають в НБУ, Міністерство цифрової трансформації України планує запустити цей механізм після проведення тестування функціоналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів