Поділитись:

Lenovo випустила перший у світі ноутбук з гнучким екраном (відео)

П'ятниця, 02 жовтня 2020, 01:42

29 вересня транснаціональний виробник електроніки Lenovo, який родом з Китаю, представив перший у світі ноутбук із екраном, що згинається, – Lenovo ThinkPad X1 Fold. Завдяки здатності 13-дюймового OLED-екрана згинатися його можна використовувати ще і як планшет або електронну книгу. І все це – на Windows 10, пише Громадське.

По суті, Lenovo ThinkPad X1 Fold – це планшет із клавіатурою, який за певної конфігурації схожий на нетбук. Достатньо зігнути екран упоперек, поставити його на один зі згинів і зверху накласти безпровідну клавіатуру. А можна і без окремої клавіатури – її можна викликати на нижню половину екрана.

Можна взагалі не згинати екран – достатньо поставити його на підставку, і у вас 13-дюймовий ноутбук. А можна забути про клавіатуру, зігнути екран градусів на 30 і отримати подобу електронної книги – з опціональним стилусом.

Начинка в Lenovo ThinkPad X1 Fold – досить солідна: процесор Intel Core i5, 8 ГБ оперативної пам’яті, до 1 ТБ внутрішньої. Ґаджет також має два порти стандарту USB-C і слот для SIM-карти.

У комплекті до пристрою пропонують клавіатуру (так, її треба купувати окремо), шкіряний чохол (може слугувати підставкою), стилус Lenovo Mod Pen і мишку (також зігнутої форми). Передзамовити ноутбук (екран?) можна за 2499 доларів (трохи більше 70 тисяч гривень).

Lenovo позиціонує пристрій як майбутнє ноутбуків – «персоналізований комп’ютер», який можна використовувати в різні способи: як класичний пристрій із клавіатурою та екраном і як більш мобільний пристрій.

Майбутнє – за екранами, що гнуться?

Протягом останніх років виробники електроніки активно розробляють і представляють пристрої з екранами, що гнуться або мають вигнуту форму. Досі це були лише смартфони.

Піонером у цій лінійці став Samsung Galaxy Fold, який вийшов 2019 року. Щоправда, в першій моделі під час тестування знайшли баг, через який відмикався весь екран, тож Samsung довелося терміново відкликати партію і випускати виправлену модель.

Крім того, на ринку є й інші смартфони, що згинаються: Samsung Galaxy Z Flip (згинається не вздовж, а впоперек, і коштує трохи дешевше), Huawei Mate X (офіційно продається тільки в Китаї, а коштує ще дорожче), Motorola RAZR (теж згинається впоперек).

На початку серпня спеціалізований портал 9to5Google повідомив, що компанія Google до кінця 2021 року планує випустити смартфон, який згинається, хоча офіційно цього не підтвердили.

А за непідтвердженими даними, LG може представити свій перший смартфон із таким екраном, на початку 2021 року. Компанія, втім, уже встигла показати інший незвичний пристрій – смартфон WING, особливість якого полягає в наявності поворотного екрана. Той відхиляється на 90 градусів, відкриваючи ще один, удвічі менший екран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів