Поділитись:

Amazon доставлятиме товари дронами

Вівторок, 01 вересня 2020, 03:28

Американська компанія Amazon отримала  статус авіаперевізника.

Як повідомляє Bloomberg, інформацію про дозвіл підтвердили в компанії та Федеральному авіаційному управлінні, - пише "Громадське".

Це дозволить Amazon легально доставляти товари, замовлені онлайн, за допомогою безпілотників. Але коли саме це станеться — поки сказати важко.

Ця подія є важливою для американського ринку, оскільки подібні дозволи на комерційне управління безпілотниками в тестовому режимі наразі мають лише дві компанії — Wing, яка належить Google, і United Parcel Service. Обидві компанії займаються доставкою ліків, а Wing — ще й подарунків і смаколиків.

Річ у тім, що у США поки не існує правового регулювання дронів, тому їх дозволяють використовувати обмеженому колу осіб — передусім військовим. А для цивільного застосування безпілотників поки потрібна ліцензія авіаперевізника.

Amazon — один із найбільших онлайн-майданчиків продажів у світі — має набагато більші амбіції у сфері доставок дронами, про що компанія говорила роками. Вона поки відмовилася розкрити час і місце перших випробувань дронів-кур’єрів. Утім, як зазначає Bloomberg, Amazon має кілька тестових майданчиків на північному заході США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів