Поділитись:

Amazon запустив систему оплати за відбитком долоні

Середа, 30 вересня 2020, 01:29
Amazon  запустив систему оплати за відбитком долоні

В компанії Amazon презентували нову платіжну систему. Тепер розраховуватись можна відбитком долоні.

Про це пише "Бабель".

Сканер Amazon One реєструватиме зображення долоні користувача. Для проведення оплати досить буде «змахнути долонею і затримати її у повітрі всього на секунду». Продукт випробують у двох фізичних магазинах Amazon в Сіетлі.

При цьому компанія заявила, що веде активні переговори з декількома потенційними покупцями цієї системи. Amazon також додала, що систему можна буде використовувати для «входу в таке місце, як стадіон», або при вході на роботу замість перепустки.

Зазначається, що для використання сканера клієнт зможе просто вставити свою банківську карту і, слідуючи інструкціям на екрані, привʼязати відбиток долоні до цього варіанту оплати. Компанія обіцяє, що відбитки зберігатимуться у хмарному сховищі. Клієнти також зможуть видалити свої дані через вебсайт.

Amazon не розкриває принцип роботи сканера, однак доктор Базель Халак зі Школи електроніки та компʼютерних наук Саутгемптонського університету пояснив виданню, що така технологія може використовувати малюнок вен на долоні, який є унікальним у кожної людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів