Поділитись:

Щоб картопля для фрі була якісніша: McDonald's даватиме фермерам гранти

Понеділок, 28 вересня 2020, 01:44

Виробники картоплі з Великої Британії, які постачають її в McDonald's, отримають гранти у розмірі одного мільйона фунтів стерлінгів (майже 1,3 млн доларів), на покращення своєї продукції.

Про це пише Громадське з посиланням на профільне видання FarmingUK.

Фонд грантів створюють разом з канадською харчовою компанією McCain. Гроші надаватимуть фермерам, які вирощують сорти, з яких McDonald's готує картоплю-фрі.

Так виробникам хочуть допомогти покращити якість ґрунту та управління водними ресурсами.

Як картоплю зроблять кращою?

Фонд допоможе запровадити нові інфільтраційні стіки, які дозволяють воді краще проникати в землю на полях, а рослинам створюють кращу кореневу систему і збільшують кількість води, яку вони поглинають.

Фермерам нададуть також розширені функції моніторингу стану сільськогосподарських культур за допомогою смартфонів. Це має гарантувати, що потрібна кількість води потрапить у ґрунт.

McDonald's та McCain також будуть шукати кошти для фінансування нових досліджень, які допоможуть зрозуміти, які культури варто використовувати до і після висадки картоплі, щоб зберегти якість ґрунту.

І насамкінець гранти дадуть фермерам можливість самостійно проводити дослідження щодо використання ґрунту та води і інвестувати у відповідні технології. 

«Ці інвестиції допоможуть профінансувати практичні завдання на місцях і прискорити запровадження передових практик на фермах», – розповідає Деніел Метерінгем, директор з сільського господарства McCain GB & Ireland.

Турбота про довкілля

А от інша мережа закладів швидкого харчування Burger King влітку оголосила, що в окремих містах США подаватиме бургери із м’яса корів на спеціальній дієті – із додаванням 100 грамів листя лимонної трави. Через це корови виділяють менше метану – парникового газу, шкідливого для атмосфери Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів