Поділитись:

З початком опалювального сезону хворих на коронавірус побільшає, – Комаровський (відео)

Неділя, 27 вересня 2020, 17:25
З початком опалювального сезону хворих на коронавірус побільшає, – Комаровський (відео)

Відомий педіатр і автор книг доктор Євген Комаровський розповів про те, коли чекати підвищення захворюваності на коронавірус в Україні.

Про це він розповів у своєму відеоблозі на YouTube., – повідомляє t1.ua.

Зі слів педіатра, спалах COVID-19 відбудеться в середині жовтня, інфекція почне прогресувати з початком опалювального сезону: як тільки ми закриємося в приміщеннях, припинимо провітрювати і зачинимо вікна.

"Я не сумніваюся, що різке зростання захворюваності коронавірусу відбудеться, швидше за все, з середини жовтня. Проте це відбудеться не через ігнорування заходів, а тому що ми, традиційно, протягу боїмося більше, ніж коронавірусу", – заявив Комаровський.

Медик зазначив, що не у всіх країн вийде знову встановити суворий карантин, але вони повинні забезпечити своїм громадянам належний захист здоров'я.

Комаровський вважає, що зараз необхідно проводити курси для медсестер і санітарів, підвищувати кваліфікацію лікарів, будувати будівлі, налагоджувати виробництво кисневих апаратів, запастися необхідними ліками, а також підтримувати медпрацівників, які, ризикуючи життям, борються з коронавірусом в країні.

Також доктор Комаровський згадав, що повторне зараження – це "фокуси тестування". З його слів, якщо людина один раз перехворіла, то вдруге це навряд чи можливо, хвороба пройде в дуже легкій формі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів