Поділитись:

Користь чи обман: Комаровський розповів про дезінфекцію вулиць при коронавірусі (відео)

Субота, 25 квітня 2020, 15:50

Дезінфекція вулиць для захисту від коронавірусної інфекції не доведена жодними авторитетними організаціями, проте є чудовим способом привласнення грошей.

Про це у своєму відеоблозі розповів відомий педіатр Євген Комаровський.

Зі слів лікаря, медична наука уявлення не має, чи потрібно дезінфікувати вулиці для захисту від коронавірусної інфекції. Проте теперішні знання про коронавірус і його поширення дають підстави вважати, що дезінфекція вулиць не має сенсу.

"Очевидно, при холері, при чумі – це неймовірно ефективні заходи – обробка вулиць. Але при коронавірусній інфекції – дуже малий ступінь (ефективності, – К.)", – вважає Євген Комаровський.

Більше того, додає він, ніякі авторитетні медичні організації не дають жодний рекомендацій щодо дезінфекції вулиць. Окрім того, екологічні організації вважають, що такі заходи дуже неоднозначні: їхня ефективність не доведена, проте є негативний вплив на рослинний і тваринний світ, а також страждують алергики. Єдиний позитивний ефект, про який говорять фахівці, – психотерапевтична дія, яка дозволяє зменшити панічні вияви населення.

На дезінфекцію вулиць витрачають чималі кошти, проте ми не можемо перевірити, чи поливають доргим дезінфікуючим розчином, чи просто водою.

"Бризкати вулиці – це чудовий спосіб багато чого вкрасти", – резюмував Комаровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів