Поділитись:

Трагедія у Харкові: оголосили всеукраїнський день жалоби

Субота, 26 вересня 2020, 12:05
Трагедія у Харкові: оголосили всеукраїнський день жалоби

26 вересня 2020 року оголосили всеукраїнським днем жалоби у зв'язку з авіакатастрофою під Харковом. 

Про це інформує пресслужба президента України.  

"Учора внаслідок страшної трагедії – падіння літака АН-26 біля Чугуєва – Україна втратила 26 своїх достойних синів. 25 загинули на місці і один – від опіків, несумісних із життям, у лікарні. Ще один перебуває на лікуванні. Молимося за його якнайшвидше одужання.

Уся країна сьогодні буде у скорботі разом з їхніми родинами. Я підписав указ про оголошення 26 вересня дня жалоби. Держава має забезпечити лікування постраждалого курсанта й надати компенсації тим, хто втратив близьких. Україна не забуває своїх героїв.

Наполягаю на тому, щоб причини цієї авіакатастрофи були оперативно з'ясовані, а розслідування було об'єктивним і неупередженим", – пише Зеленський.

Як повідомляє пресслужба президента, згідно з указом, у день жалоби на всій території України має бути приспущений державний прапор на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Усі розважально-концертні заходи мають бути скасовані, а до програм теле- й радіопередач – внесені відповідні зміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів