Поділитись:

Пожежна безпека на виборчих дільницях: як це має бути

Субота, 26 вересня 2020, 08:15
Пожежна безпека на виборчих дільницях: як це має бути

фото ілюстративне 

Керівникам об’єктів, де розташовані виборчі дільниці, слід звернути увагу на виконання заходів щодо забезпечення пожежної безпеки. Необхідно перевірити стан газового та пічного опалення, електропроводів і обладнання, провести випробування опору ізоляції електромережі.

Такі рекомендації дали в ДСНС на Волині. 

На об’єктах, де розташовані виборчі дільниці, мають утримуватись у справному стані автоматичні системи пожежної сигналізації, протидимного захисту та пожежогасіння, а джерела протипожежного водопостачання (гідранти, водойми, водонапірні башти), що знаходяться поблизу них, мають бути технічно справні та заповнені водою. У приміщеннях необхідно встановити сертифіковані вогнегасники, знаки пожежної безпеки, а також телефонний зв'язок із зазначенням номеру виклику пожежно-рятувальної служби ДСНС – 101.

Пожежна безпека на виборчих дільницях: як це має бути

Евакуаційні шляхи та виходи мають бути завширшки не менш ніж 1,2 метра, утримуватися завжди вільними, ні в якому разі не захаращуватися, щоб не створювати перешкод вільному руху людей. Двері евакуаційних виходів мають відкриватися в напрямку виходу з будівлі та замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються зсередини без ключа. Не дозволяється розміщувати будь-які пристрої, що заважають нормальному зачиненню протипожежних дверей. На вікнах виборчих дільниць забороняється встановлювати глухі грати. Якщо ж вони є, то їх треба відчинити або зняти. Якщо виборча дільниця має один евакуаційний вихід, то не можна, щоб у ній одночасно перебували більше 50 людей.

На випадок пожежі або іншої надзвичайної події на об’єктах слід визначити порядок (систему) оповіщення присутніх та довести її до всіх людей, що задіяні на виборчій дільниці. На видних місцях необхідно розмістити плани (схеми) евакуації людей із будівлі та ознайомити з ними членів виборчої комісії і виборців. Для чергування під час голосування виборців на об’єкті потрібно створити добровільну пожежну дружину або задіяти працівників місцевої пожежної команди чи пожежно-сторожової охорони. Особи, які визначені відповідальними за забезпечення пожежної безпеки, перед початком роботи виборчої дільниці зобов’язані ретельно оглянути приміщення та переконатися у повному виконанні протипожежних вимог.

Не дозволяється використовувати будь-які побутові електроприлади, а також обігрівачі, що мають несправності, відкриті нагрівальні елементи або виготовлені саморобним шляхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів