Поділитись:

В Україні розпочали розробку стратегії кібербезпеки

П'ятниця, 25 вересня 2020, 01:04
В Україні розпочали розробку стратегії кібербезпеки

 У Національному координаційному центрі кібербезпеки при РНБО розпочалася розробка Стратегії кібербезпеки України.

Про це повідомляють на сайті РНБО, - пише "Суспільне".

"Після затвердження президентом України стратегії національної безпеки України, сказав він, на базі Національного координаційного центру кібербезпеки було сформовано робочу групу з розробки стратегії кібербезпеки. Представники ключових державних органів – суб’єктів забезпечення кібербезпеки, що входять до її складу, почали надавати центру свої пропозиції", – розповів секретар РНБО України Олексій Данілов.

Стратегія кібербезпеки визначатиме пріоритети національних інтересів України у сфері кібербезпеки, а також основні підходи та напрями до формування питань кіберзахисту. Розробка цієї стратегії стала можливою після того, як президент увів у дію рішення РНБО України від 14 вересня 2020 року "Про Стратегію національної безпеки України".

Як повідомили в РНБО, у розробці стратегії кібербезпеки братимуть участь не лише державні структури, а й фахівці приватного сектору та громадськості, які спеціалізуються на питаннях кібербезпеки.

Що відомо

  • 23 вересня був зламаний сайт Нацполіції України та сайти її регіональних представництв. Метою зламу було поширення хвилі фейків про спільні американсько-українські військові навчання.
  • 26 липня у РНБО заявили про витік даних з сервісу Cloudflare, який "становить загрозу для безпеки державних та приватних ресурсів". В СБУ заявили, що загрози роботі електронних ресурсів органів державної влади та об’єктів критичної інфраструктури через витік бази даних клієнтів компанії Cloudflare Inc. немає. Серед оприлюднених адрес було 45 записів з доменом "gov.ua" та понад 6,5 тисяч із доменом "ua", у тому числі ресурси, що належать об’єктам критичної інфраструктури.
  • На початку червня 2020 року фахівці РНБО зафіксували на території України новий тип DDoS-атак, що використовується для блокування мереж провайдерів зв’язку.
  • СБУ заявила, що протягом 2019 року нейтралізувала понад 480 кіберінцидентів та кібератак на органи державної влади й об’єкти критичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів