Поділитись:

Телеграм-канал видає персональні дані українців із «прав» і паспортів (фото)

Вівторок, 12 травня 2020, 14:00
Телеграм-канал видає персональні дані українців із «прав» і паспортів (фото)

Telegram-канал, який нелегально продає особисті дані українців, поповнив свою базу паспортами та водійськими правами.

Про це повідомив у Facebook глава громадської організації «Електронна демократія» Володимир Фльонц, – пише «Ліга. Новини».

У повідомленні каналу говориться, що, після трьох днів безкоштовного доступу, користування даними коштуватиме $500, а всього в їхній базі – більше 5,2 млн фото.

Телеграм-канал видає персональні дані українців із «прав» і паспортів (фото)

«Перевіряючи самого себе (особливо самого себе), ви ділитеся інформацією з власниками «бази», – застеріг Фльонц.

Користувачі соцмереж припустили, що дані потрапили до нелегальних баз із програми «Дія». Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров спростував це.

«Це неможливо навіть теоретично! По-перше, і найголовніше: «Дія» не має бази даних і не накопичує таку інформацію. По-друге, кількість інформації, яка доступна в зазначеному боті набагато, в десятки, а то і сотні разів, перевищує ту, з якою працює «Дія», - написав Федоров у Telegram.

З його слів, попередній аналіз інформації бота свідчить про використання старих баз даних, які вже не один рік доступні в даркнеті.

«Зокрема, мова йде про базу даних ПриватБанку, а також інші приватні (недержавні) бази даних. Наприклад, у боті доступні паролі від ВКонтакте, Linkedin», - написав Федоров.

Він повідомив, що Служба безпеки України вже почала відповідні слідчі дії щодо публікації даних.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів