Поділитись:

У Луцьку молодики в балаклавах трощили термінал «ПриватБанку», а потім стріляли в копів

Четвер, 09 квітня 2020, 16:30
У Луцьку молодики в балаклавах трощили термінал «ПриватБанку», а потім стріляли в копів

У місті Луцьку судили двох молодиків, які ще 2017 року вирішили викрасти із терміналу «ПриватБанку» 154 834 грн, що в ньому знаходилися.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 27 березня 2020 року.

Один із хлопців був студентом 1-го курсу Волинського коледжу Національного університету харчових технологій, інший – непрацюючий і судимий за крадіжки, незаконне заволодіння транспортним засобом, незаконне поводження із зброєю, погрози або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Так, молодики близько 5 години ранку зайшли у цілодобове відділення банку, що на бульварі Дружби Народів у Луцьку, почали трощити термінал із грошима, однак їх викрили поліцейські групи швидкого реагування. Аби не бути затриманими поліцейськими, молодики погрожували застосувати до копів гранату, а згодом здійснили три постріли з пістолета у бік працівників поліції. Останнім довелося застосовувати табельну вогнепальну зброю, аби затримати молодиків на місці злочину.

У суді свій розбій хлопці не визнали, однак неправомірні дії до працівників поліції визнали повністю. Також розповіли, що у той вечір із собою взяли фомки, молоток, «петарду», кусачки, та інші предмети.

Щодо наявності в молодиків зброї, суд надав дозвіл на проведення обшуків у будинків та нежитлових приміщень порушників. Де вилучили патрони, залишки піротехнічних предметів, заглушку до гранати, кулі, пістолет та ін.

У результаті суд ухвалив обох хлопців визнати винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.15 ч.3 ст.185 ч.2, ст.345 ч.1, ст.263 ч.1 КК України (Крадіжка, Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу та Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Одому із них, який не був судимий, за сукупністю злочинів, призначили остаточне покарання – 5 років позбавлення волі. Інший учасник злочину, який вже був судимий, фактично відбув призначене судом покарання.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів