Поділитись:

В Україні запроваджують єдиний е-квиток на транспорт

Вівторок, 22 вересня 2020, 06:21
В Україні запроваджують єдиний е-квиток на транспорт

Від сьогодні, 22 вересня, в Україні починає працювати послуга смарт-квиток. Вона передбачає один квиток на усі види громадського транспорту.

Про це розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій, -  інформує "ТСН".

"Це єдиний цифровий квиток, який анонсували місяць тому. Але будемо доопрацьовувати в такому пілотному режимі. Почали з популярного напрямку - "Укрзалізниці" та Київського метрополітену. Але від завтра це вже вийде на промисловий продаж", - розповів міністр.

Придбати квиток можна буде на сервісі Smart Ticket, а згодом у касах чи інших системах з продажу білетів. За словами Владислава Криклія, зараз вартість єдиного квитка дорівнюватиме вартості окремих квитків, але міністерство доопрацьовує так званий економічний складник сервісу. 

"Зараз це не більше і не менше вартості квитків. Комісію на оплату додаткових витрат покривають відповідні компанії. Наприклад, Київпарксервіс чи Київметрополітен. Вони покривають комісію, щоб не було дорожче. Але мета, аби було вигідніше, аби була додаткова економія", - розповів голова Міністерства інфраструктури Владислав Криклій.

Очільник міністерства запевнив, що до кінця року послуга буде можлива у всьому столичному транспорті, у Харкові, Маріуполі та Львівській області. Крім того, це стосується автобусних і авіаперевізників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів