Поділитись:

У Польщі зростає попит на дистанційне навчання

Понеділок, 21 вересня 2020, 12:33

фото ілюстративне

У Польщі зростає кількість заяв на навчання вдома.

Про це повідомляє Польське радіо, посилаючись на видання «Dziennik Gazeta Prawna».

Нomeschooling було настільки популярним у часи, коли були ліквідовані гімназії. Тепер може відбутися черговий рекорд, – йдеться у виданні «Dziennik Gazeta Prawna».

«Зараз навчанням вдома цікавиться удвічі більше людей, ніж раніше. Минулого року на навчанні вдома у нас перебувало 100 учнів, цього року їх уже понад 200», – розповідає директорка приватної початкової школи і приватного ліцею «Освітній центр» Анна Закшевська.

Директор іншого приватного навчального закладу «Школи Бенедикта» цю тенденцію підтверджує. Зі слів Кшиштофа Кацуґи, цього року може буде навіть 800 таких дітей і постійно записуються наступні. Він визнає, що багато осіб ще зараз, через кілька тижнів від початку навчального року, вирішують змінити вид навчання для своїх дітей.

«Коли ми їх запитуємо, чому вони приймають це рішення, то відповідають прямо, що бояться, що діти мають низький імунітет, хронічні хвороби і не можуть сьогодні навчатися безпосередньо у школі», – пояснює Кацуґа.

У варшавському районі Урсинув кількість заяв на домашнє навчання за час пандемії зросла на приблизно 20 %.

«Я всіх трьох дітей перевела на homeschooling. Традиційна школа не готова до проведення дистанційного навчання. Це ми, батьки, зараз навчаємо своїх дітей, тому я хочу, аби це відбувалося мудро», – пояснює мешканка цього району.

Вона додає, що це тимчасове вирішення ситуації. З її слів, коли ситуація з епідемією покращиться, то її діти повернуться до традиційного навчання у школі.

Голова «Товариства Освіта у родині» Маріуш Дзєцьонтко зауважує, що зміна навчання – це результат того, що за останні місяці частина батьків повинна була більш заглиблена у навчання дітей.

«Ці батьки на власній шкірі відчули, як сильно їм заважає дотримання чіткого шкільного розкладу. Особливо, коли у родині більше дітей, і, наприклад, один комп’ютер», – пояснює Маріуш Дзєцьонтко.

З його слів, батьки переконалися, що система замість того, аби їм помагати, перешкоджає. Вони самі краще впораються з цим. Формально – це просто. Достатньо подати заяву до школи на дистанційну навчання, яку розглядає директор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів