Поділитись:

Українська «Біофарма» закінчила дослідження ймовірних ліків від коронаврусу

Четвер, 17 вересня 2020, 04:39

Фармкомпанія «Біофарма» завершила етап клінічних досліджень  імуноглобуліну «Біовен» у тяжких випадках зараження коронавірусом.

Попередні результати свідчать про те, що цей препарат дозволив пацієнтам швидше побороти лихоманку та значно зменшив кількість летальних випадків серед хворих.Про це заявив президент «Біофарми» Костянтин Єфименко, - пише "Громадське".

Він зазначив, що як тільки будуть готові остаточні результати досліджень, їх опублікують на сайтах ВООЗ і американського Clinical Trials, а також передадуть Міжнародному альянсу фармкомпаній, які займались розробкою препаратів для лікування хворих на COVID-19.

Що це за препарат?

Препарат «Біовен» ─ це імуноглобулін, тобто в його основі вироблені антитіла з крові людини. Доки вчені Міжнародного альянсу компаній-розробників ліків проти COVID готують препарат з гіперімунного імуноглобуліну, тобто виробленого з крові людини, зараженої коронавірусом, українські науковці вирішили використати звичайний. 

Як зазначає глава «Біофарми», застосування звичайного імуноглобуліну без специфічних до COVID-19 антитіл вже збільшує шанси на одужання в рази, а звільнення стаціонару відбувається швидше. 

Коли він буде доступний?

За словами Костянтина Єфименка застосування звичайного імуноглобуліну можливе вже зараз. У компанії вже анонсують 25 тисяч готових доз імуноглобуліну. Цього вистачить на вісім тисяч людей.

Планується, що флакон «Біовену» коштуватиме 7 тисяч гривень. Для лікування однієї людини в тяжкому стані знадобляться два-три флакони.

Натомість створення препарату на основі плазми інфікованих людей можливе за два місяці, каже Єфименко. Ефективність цього препарату буде в рази вищою. Один флакон коштуватиме приблизно 8 тисяч, але для одужання потрібно буде лише 1-2 дози.

Над створенням цього препарату працює так званий Міжнародний альянс. До нього увійшли іноземні компанії CSL Behring, Takeda, Octapharma, Biotest, BPL, LFB, Sanquin, GreenCros і ADMA Biologics та українська «Біофарма».

Всі компанії-учасники альянсу безоплатно отримують напрацювання з препарату. Наразі під егідою Трампа та Управління продовольства і медикаментів США, МОЗ України та Червоного Хреста робота, на яку виділено близько одного мільярда доларів, ведеться за двома експериментальними продуктами, отриманими з крові пацієнтів, які перехворіли на COVID-19, — реконвалесцентною плазмою та гіперімунним імуноглобуліном.

Коли їхні клінічні дослідження закінчаться, Україна, як країна-учасниця, отримає специфікацію, на основі якої виробить свій продукт. 

«Проаналізувавши та показавши, що обидва продукти однакові, ми зможемо зареєструвати препарат. МОЗ і Державний експертний лікувальний центр нам це підтвердили. Тобто в цьому разі нам не треба буде витрачати час на проведення клінічних досліджень», ─ зазначив Костянтин Єфименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
21 лютого 2024
16 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024
18 січня 2024
16 січня 2024
15 січня 2024
12:41