Поділитись:

Імунітет до коронавірусу може бути щонайменше 4 місяці, – дослідження

Четвер, 03 вересня 2020, 05:35
Імунітет до коронавірусу може бути щонайменше 4 місяці, – дослідження

Фото ілюстративне

Учені в Ісландії провели наймасштабніше наразі дослідження антитіл до коронавірусу. Для цього вони протестували близько 30 тисяч людей.

Про це пише Бабель з посиланням на NBC.

Згідно з результатами їхнього дослідження, антитіла до коронавірусу можуть зберігатися в організмі людини щонайменше чотири місяці після одужання і не зникають дуже швидко, про що свідчили попередні дані.

Усі 30 тисяч досліджуваних людей були поділені на три групи: ті, у кого був підтверджений коронавірус, ті, хто зазнали впливу вірусу, але не були інфіковані, і ті, хто ніколи не були інфіковані.

Особливу увагу вчені приділили 487 людям, які мали більш як один позитивний тест на антитіла. Вони виявили, що рівень антитіл в організмі цих людей два місяці активно зростав, і ще два місяці перебував на стабільному рівні.

Водночас дослідники зазначають, що не всі ті, хто перехворіли коронавірусом, отримали антитіла. Учені вважають, що це може бути пов’язане зі слабкою імунною реакцією організму, або ж з неправильним результатом тесту.

Також вони помітили ще кілька цікавих моментів: у старших пацієнтів та тих, хто мав тяжчу форму коронавірусу, рівень антитіл вищий; у жінок рівень антитіл нижчий, ніж у чоловіків, а у курців – нижчий ніж у тих, хто не палить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів