Поділитись:

Білл Гейтс планує створити 14 мільярдів доз вакцини проти COVID-19

Середа, 16 вересня 2020, 02:54
Білл Гейтс планує створити 14 мільярдів доз вакцини проти COVID-19

Американський мільярдер і власник Microsoft Білл Гейтс розраховує створити 14 мільярдів доз вакцини від коронавірусу, щоб її отримали 7 мільярдів людей у світі.

"Такого ще ніколи раніше не робили", – заявив Гейтс, передає DW.

Фонд Білла і Мелінди Гейтсів уже виділив 150 мільярдів доларів на розповсюдження вакцини проти коронавірусу у країнах, що розвиваються, щойно вона буде готова. Сам Гейтс очікує, що вже на початку 2021 року з’являться "три або навіть чотири" вакцини.

Мільярдер зазначив, що після того, як препарат буде готовий, його треба буде поширити серед усього населення планети, яке становить близько 7 мільярдів людей – для них знадобиться майже 14 мільярдів доз. Гейтс також наголосив, що для вирішення подібного завдання потрібні "абсолютно нові стратегії".

У відповідь прихильникам теорій змов, які звинувачують філантропа у причетності до поширення коронавірусу, Гейтс зазначив, що має на меті рятувати життя і що у розпал епідемії "як ніколи важливо оперувати фактами й правдою".

Фармацевтична компанія Inovio Pharmaceuticals, яку підтримує Гейтс, починала тестувати свою ДНК-вакцину проти коронавірусу на людях ще 7 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів