Поділитись:

Півмарафон у Луцьку виграла черниця

Вівторок, 15 вересня 2020, 14:00
Півмарафон у Луцьку виграла черниця

Черниця зі Згромадження Сестер Катехиток Святої Анни, сестра Вікторія Куспісь посіла перше місце у своїй категорії на ювілейному п’ятому «Дмитрук Лучеськ півмарафоні». 21-кілометрову дистанцію вона здолала за 1 годину 44 хвилини.

Про це пише ІА «Волинські Новини». 

День черниці розпочинається із зустрічі з Богом у каплиці, де молиться разом із сестрами. Далі – Утреня, читання Святого Письма та Свята Літургія у храмі. Потім має обов’язки у спільноті – кухня чи чергування у храмі. Після цього – Катехизація (релігійне виховання) для дітей. Після зустрічі з дітьми має тренування – біг протягом години-двох. Увечері – спільні молитви і вечірня із сестрами в каплиці.

У спорті сестра вже три роки. Почала займатися у спільноті «Рандей», члени якої по суботах бігають у Стрийському парку.

«Біг, як друг, навчає мене перемагати себе, переконує в тому, що я зможу. Коли важко, потрібно подолати труднощі – зараз важко, але скоро стане легко. Навіть коли немає сил, я зможу їх віднайти, попросити в Бога. Я звертаюся до Бога: «Господи, Ти моя сила, дай мені сили». Бог приймає моє прохання й обдаровує мене своїми дарами, дає мені свою силу», – розповіла вона. 

«У змаганнях монахиня бере участь уже два роки. Вони – гарна нагода для подорожі. Під час бігу відкриває для себе нове місто, його красу та історію.

«Уперше взяла участь у півмарафоні в Львові у квітні минулого року. Пробігла за одну спортсменку, яка не могла взяти участь у змаганні. Я тоді просто бігла, щоби випробувати себе. Пробігла за дві години п’ять хвилин. Другий півмарафон бігла теж у Львові, в липні, аби допомогти тим, кому було важко. Так, дехто під час бігу здавався, а я намагалася підтримати. Третій півмарафон здолала в серпні цього року у Львові. Це було онлайн-змагання «Вінницькі фонтани», де я показала результат в 1 годину 42 хвилини», – зазначила черниця. 

У Луцьку пробігла уже свій четвертий півмарафон. Зараз готується до свого другого марафону, який відбудеться онлайн 18 жовтня у Львові. Його організовує «Нова пошта».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів