Поділитись:

На Стоході зловили браконьєра із сіткою (фото)

Вівторок, 15 вересня 2020, 11:03

За тиждень волинські рибпатрульні викрили 16 порушень природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

У період з 7 по 14 вересня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів: склали шість протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та вісім – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформили два акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За даний період на порушників накладено 306 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1206 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 2 кг водних біоресурсів. Також вилучено вісім од. заборонених знарядь лову та ще шість од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

8 вересня патрульні зафіксували грубе порушення правил рибальства на річці Стохід біля с. Оленине Камінь-Каширського району. Чоловік ловив рибу за допомогою сітного знаряддя. Порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до Камінь-Каширського районного суду для притягнення до відповідальності та відшкодування завданих збитків. Заборонене знаряддя вилучили.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково:

З 20 серпня до 30 вересня на Волині діє заборона на вилов раків. Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, за яке передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф від 340 до 680 грн). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн за кожний екземпляр незаконно виловленого рака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів