Поділитись:

Шоломи, які носили князі: у Луцьку реконструювали древні обладунки (фото)

Понеділок, 14 вересня 2020, 13:38
Шоломи, які носили князі: у Луцьку реконструювали древні обладунки (фото)

У Луцьку реконструювали шоломи Вітовта і Любарта. 

Подивитися на князівські обладунки можна у вежі замку, інформує адміністрація державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку.

Зокрема, у заповіднику повідомляють про оновлення виставки "Слідами лицарських орденів", що знаходиться у Стировій вежі Луцького замку.

Оновлення експозиції та її розташування в замку є результатом спільної діяльності Благодійного фонду імені Героя України Б.Г Возницького на чолі із президентом фонду Жуком Ігорем та Адміністрацією Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку.

Перлиною оновленої виставки стала реконструкція шолому князя Любарта, Бацинет (Bascinet) з клепвізером і кольчужною бармицей (авентайлом), датована XIV століттям, а також реконструкція шолому Великого князя Вітовта, Бацинет (Bascinet) хундсгугель (собача морда) з кольчужною бармицей (авентайлом), який походить із XV століття. 

Лучан та гостей міста кличуть відвідати екскурсію. 

Шоломи, які носили князі: у Луцьку реконструювали древні обладунки (фото)Шоломи, які носили князі: у Луцьку реконструювали древні обладунки (фото)Шоломи, які носили князі: у Луцьку реконструювали древні обладунки (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024