Поділитись:

Українців закликають не зволікати із плановою вакцинацією

Неділя, 13 вересня 2020, 06:52
Українців закликають не зволікати із плановою вакцинацією

Щоб не наражати на небезпеку своє здоров'я в період пандемії, українців закликають не зволікати із плановою вакцинацією.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, - пише "Слово і діло".

Він зазначив, що МОЗ не вносило жодних змін до Національного календаря щеплень у зв’язку з пандемією COVID-19, а тому українцям не варто зволікати з плановою вакцинацією.

«Жодних змін до Календаря щеплень МОЗ не вносило... Ми просимо батьків зробити щеплення своїм дітям», - наголосив міністр.

Також він додав, до 6 років дитині мають зробити чотири щеплення: проти дифтерії, кашлюку, правця та поліомієліту, одне - від кору, краснухи, паротиту, три - проти гепатиту В та одне - проти туберкульозу. У 6 років, перед вступом до 1-го класу, здійснюється кілька повторних вакцинацій: від кору, краснухи, паротиту та від дифтерії, правця та поліомієліту.

«Якщо дитина була вакцинована вчасно, згідно з Календарем, то з 7 до 14 років їй не проводяться ані вакцинація, ані ревакцинація. Однак обов'язковим у закладі освіти є щеплення старшокласників у віці 14 років від поліомієліту та у 16 років - проти дифтерії та правця. Після 16 років першу планову ревакцинацію проти дифтерії та правця проводять дорослим у віці 26 років та кожні наступні 10 років», - підкреслив Степанов.

Він також повідомив, що в українських лікарнях наразі є усі необхідні для проведення планової вакцинації препарати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів