Поділитись:

Підозра на COVID-19 у вишах: як діяти студентам і викладачам

Субота, 05 вересня 2020, 12:01
Підозра на COVID-19 у вишах: як діяти студентам і викладачам

Міносвіти рекомендує алгоритм дій для керівників закладів фахової передвищої та вищої освіти у разі виявлення у здобувачів, викладачів або працівників ознак гострого респіраторного захворювання.

Відповідний лист оприлюднено на сайті МОН.

Якщо у здобувача під час навчання з’явилися ознаки гострого респіраторного захворювання: 

  1. Студент має одягнути маску та перейти до спеціально відведеного приміщення, що добре провітрюється, та проінформувати попередньо визначену уповноважену особу закладу освіти.
  2. Уповноважена особа відправляє здобувача з підозрою додому з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою, за потреби викликає швидку допомогу. У разі виявлення ознак у неповнолітньої особи спочатку інформуються батьки.
  3. Медичний працівник закладу освіти надсилає екстрене повідомлення форми 058/о про підозру на інфекційне захворювання до закладу громадського здоров’я та реєструє випадок в журналі реєстрації форми 060/о.
  4. Особи, які перебували у контакті зі здобувачем, в якого підтверджено захворювання на СOVID-19, не відвідують заняття та невідкладно звертаються за консультацією до медичного працівника.

Якщо ознаки гострого респіраторного захворювання виявили у студента, який проживає у гуртожитку:

  1. Представник гуртожитку або студентської ради має забезпечити переведення студента до спеціально відведеного приміщення гуртожитку (ізолятора). Студент має перебувати в ізоляторі щонайменше до отримання консультації медичного працівника.
  2. Забезпечити звернення студента за медичною допомогою до сімейного лікаря, до студентської поліклініки або викликати швидку допомогу, попередивши медиків, що є підозра на COVID-19.
  3. Представник гуртожитку або студентської ради, який взаємодіє зі здобувачем, повинен постійно носити маску і дотримуватися дистанції. Необхідно проінформувати уповноважену особу та проконтролювати, що студент звернувся за медичною допомогою.
  4. Уповноважена особа та особи, які контактували із хворим, діють відповідно до попередньо рекомендованих кроків.

Якщо симптоми хвороби виявили у викладача чи працівника закладу:

  1. Керівник закладу освіти повинен заборонити проводити викладачу заняття.
  2. Викладачі, працівники закладу освіти та особи, які контактували з хворим, не виходять на роботу та невідкладно звертаються за консультацією до медичного працівника.
  3. Якщо ознаки захворювання виникли у викладача або працівника закладу під час роботи, слід відправити його додому з рекомендаціями негайно звернутись по медичну допомогу або за потреби викликати швидку допомогу.

В усіх випадках у приміщеннях, де знаходилися особи з ознаками респіраторного захворювання або з підтвердженою коронавірусною хворобою, слід провести поза графіком провітрювання та дезінфекцію поверхонь. Також у випадку захворювання учасників освітнього процесу, працівників закладів освіти, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління МОН, на хворобу COVID-19, необхідно терміново направляти повідомлення за формою 2/НС-1 Табеля термінових та строкових донесень на електронну адресу: [email protected]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
10 березня 2024
20 лютого 2024
17 лютого 2024
14 лютого 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024
28 січня 2024
25 січня 2024
20 січня 2024