Поділитись:

У Луцьку перевірили справність пожежних гідрантів (фото)

П'ятниця, 11 вересня 2020, 16:06
У Луцьку перевірили справність пожежних гідрантів (фото)

У Луцьку завершили перевірку справності пожежних гідрантів.

Про це повідомляє управління ДСНС у Волинській області.

11 вересня співробітники 1-о Державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС у Волинській області спільно з працівниками КП «Луцькводоканал» завершили перевірку справності пожежних гідрантів в обласному центрі. 

Загалом обстежили 128 джерел зовнішнього протипожежного водопостачання на вулицях Луцька. Під час роботи рятувальники проводили встановлення пожежної колонки з пуском води, звертали увагу на наявність покажчиків гідрантів поблизу них, ознакування люків пожежних гідрантів у червоний колір.

У Луцьку перевірили справність пожежних гідрантів (фото)

Про виявлені недоліки повідомили керівництву комунального підприємства, адже ці джерела водопостачання незамінні при гасінні пожеж у багатоповерхівках, коли необхідно поповнити запас води у пожежному автомобілі (як правило, води у цистерні пожежного авто вистачає для роботи одного пожежного ствола протягом 7-9 хвилин, тоді як середній час ліквідації пожеж такого типу становить значно більше часу).

Окрім того важливо, щоб поблизу пожежних гідрантів не були припарковані автомобілі – для цього металеві люки колодязів пожежних гідрантів фарбують у червоний колір та встановлюють відповідні знаки (червоні букви ПГ на білому фоні у синій рамці).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів