Поділитись:

До Дня міста підготували відеопроєкт про історію Луцька

Середа, 09 вересня 2020, 22:00
До Дня міста підготували відеопроєкт про історію Луцька

Організатори фестивалю «Фронтера» презентують відеопроєкт про місто з нагоди святкування 935 річниці з дня заснування Луцька. Розмова з історикинею та журналісткою Тетяною Яцечко-Блаженко та показ відео відбудеться 12 вересня о 19 годині у сквері «Зоряний».

Цьогоріч в рамках Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера», що відбувається за підтримки Українського культурного фонду, організатори вирішили зняти цикл відео розмов та актуалізувати призабуті імена митців, розповісти про історію волинських міст та містечок.

З нагоди святкування дня народження Луцька відбудеться презентація проєкту та розмова з історикинею й журналісткою Тетяною Яцечко-Блаженко. Модеруватиме зустріч кураторка програми «Фронтери» Анна Луцюк

Під час розмови та перегляду відео лучани матимуть змогу дізнатися про відомого краєзнавця, який все своє життя присвятив Луцьку й нещодавно пішов у засвіти, Вальдемара Пясецького. А також про історію вулиць та будинків, які ще збереглися й культуру людей, що ходили цими вулицями століття тому.

Зустріч відбудеться 12 вересня у сквері «Зоряний» (на вулиці Лесі Українки поблизу Галереї мистецтв) о 19 годині.

Організатори просять дотримуватися усіх заходів безпеки та подбати про маски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів