Поділитись:

Освітні премії: хто претендує на Волині

Середа, 09 вересня 2020, 16:00
Освітні премії: хто претендує на Волині

На засіданні постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму депутати розглянули кілька питань про премії освітянам та науковцям.

Про це інформує пресслужба Волинської обласної ради. 

Зокрема, рекомендовано кандидатуру Рудь Галини Володимирівни – вихователя-методиста комунального закладу «Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 7 «Волиняночка» Володимир-Волинської міської ради для відзначення премією Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів. Відповідний проєкт рішення буде розроблений і внесений на сесію обласної ради.

Депутати також розглянули проєкт про обласну премію за заслуги у сфері науки. Рекомендовано визначити лауреатами премії:

  • Полінкевич Оксану Миколаївну – доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри економіки, безпеки та інноваційної діяльності підприємства Волинського національного університету імені Лесі Українки;
  • Мікуліч Олену Аркадіївну – доктора технічних наук, професора кафедри прикладної математики та механіки Луцького національного технічного університету.

На сесію рекомендовано винести проєкт рішення про обласну премію за заслуги у сфері освіти. Визначено 5 освітян з 6 кандидатів на отримання премії. Ними стали:

  •  Васейко Олена Святославівна  -  учитель української мови та літератури Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні Волинської обласної ради;
  •  Гримайло Людмила Іванівна  -  учитель української мови та літератури, зарубіжної літератури, директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Мерва Горохівського району;
  •  Кушнір Михайло Антонович  -  директор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені В. Липинського с. Затурці Локачинського району;
  •  Олійник Ольга Василівна  -  учитель математики Волинського наукового ліцею-інтернату Волинської обласної ради;
  •  Ткачук Леонтій Миколайович   -  директор Комунального опорного навчального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 міста Рожище».

Остаточні рішення ухвалюватимуть на сесії облради.

Згідно з положенням про обласні премії за заслуги у сфері науки й освіти, щорічні обласні премії за заслуги у сфері науки й освіти  встановлені для піднесення ролі та авторитету науковця та педагога у суспільстві, заохочення кращих науково-педагогічних працівників, які постійно проживають у Волинській області, до творчої, результативної праці.

Щороку вручається 7 премій: 2 у сфері науки, 5 у сфері освіти. Розмір премії становить 4 мінімальні заробітні плати одноразової матеріальної виплати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів