Поділитись:

У поліцейських машинах встановлять прилади фіксації швидкості

Вівторок, 08 вересня 2020, 15:50
У поліцейських машинах встановлять прилади фіксації швидкості

У службових автомобілях патрульної поліції планують встановити прилади фіксації швидкості руху.

Про це 8 вересня під час брифінгу заявив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, – інформують на сайті МВС

«У патрульній машині встановлюється прилад, який дозволяє фіксувати правопорушення, які відбуваються навколо поліцейського авто, навіть якщо воно перебуває у русі. Тобто є можливість зафіксувати порушення швидкості руху автівок, які рухаються в попутному напрямку або у зустрічному. Це надає можливість поліцейському бути мобільним та забезпечує додатковий момент превенції порушень. Наразі закуповується 4 тестові програми, тендер вже оголошено. А на майбутню програму 2021-2023 роки закладена купівля кількасот таких приладів», – розповів Олексій Білошицький.

Голова Державного агентства інфраструктурних проектів Кирило Хом'яков зазначив, що до кінця року на дорогах України з’явиться чотири тестові програми, а 300 патрульних автомобілів, обладнані такими системами, зв’являться в найближчі декілька років.

«Все буде фінансуватися з державних програм. Всі закупівлі та тендери є абсолютно прозорими, будь ласка, стежте», – додав він.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко додав, що майбутня система контролю швидкості в Україні складатиметься з декількох частин

«Перша частина – це стаціонарні камери, які встановлені в місцях підвищеної аварійності і про них знають всі водії. Друга частина – це камери, які встановлюють в поліцейські авто. А третя – це камери типу TruCam», – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів