Поділитись:

Волинський театр через пів року затишшя презентує прем’єри про любов

Понеділок, 07 вересня 2020, 16:00
Волинський театр через пів року затишшя презентує прем’єри про любов

Волинський обласний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка готується до глядачів. Уже 18 вересня тут відбудеться вистава на камерній сцені, а 26 вересня – на головній. Востаннє актори виходили до глядача усередині березня, а далі карантин змусив зробити шестимісячну перерву. Скучили за глядачем надзвичайно, зізнається директор театру Анатолій Глива.

Отож, якщо у місті не введуть посилення карантину, 18-19 вересня очікується прем’єра драми «Фрекен Жулі», режисером-постановником якої стала заслужена артистка України Світлана Органіста. Спектакль шведського драматурга Августа Юхана Стрінберга покажуть на камерній сцені. Вистава триватиме 1 годину 45 хвилин та йтиме без антракту.

«Ми нині має дев’ять вистав на камерній сцені, і ця вистава стане доповненням до репертуару. Сподіваємося, приємним для глядача», - розповідає Анатолій Глива.

А вже 26-27 вересня дивуватиме глядачів і головна сцена. Відвідувачі зможуть посміятися і знову ж в основі спектаклю лежатиме любовна лінія. Комедію на дві дії «Коханий нелюб» Ярослава Стельмаха презентує режисер-постановник заслужений діяч мистецтв України Михайло Ілляшенко. Вона триватиме дві години і 30 хвилин. Традиційно вистави у театрі починаються о 18:00, а придбати квитки можна вже у касах.

Обидві прем’єри працівники театру змогли підготувати під час вимушених канікул.

«Часу було достатньо. Сподіваємося, що прем’єри відбудуться у визначені терміни. Хоч би не ввели «червону зону», сподіваємося на це. Адже у інших випадках ми маємо інструкцію як працювати», - ділиться керівник театру.

У зв’язку з карантинними обмеженнями глядачів розсадять по одинці, залишаючи порожніми місця зі сторони, попереду та позаду. На вході вимірюватимуть температуру та попереджають глядачів про дотримання маскового режиму.

Волинський театр через пів року затишшя презентує прем’єри про любов

Волинський театр через пів року затишшя презентує прем’єри про любов

Театр також проводить репетиції і тих вистав, які вже є у репертуарі. Їх показуватиму у сезоні 2020-2021 років. Зокрема, на головній сцені це «Шельменко-Денщик», «Енеїда», «Дитина в дарунок», «Циганка Аза», «Химерна Мессаліна», «Неймовірні пригоди в готелі класу Lux». Також о 12:00 щонеділі будуть вистави «Коза-дереза», «Пітер Пен», «Лис Микита», «Чарівна лампа Алладіна» і «Піколетто».  Камерна сцена радуватиме спектаклями «Не шукайте щастя, бо я його украв», «Обережно жінки», «Ведмідь. Пропозиція», «Замовляю любов», «Повернення в Соренто».

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів