Поділитись:

Волинянин відправляв людей у білоруські колгоспи, а зарплату забирав

Четвер, 03 вересня 2020, 11:45
Волинянин відправляв людей у білоруські колгоспи, а зарплату забирав

На Волині поліція викрила чоловіка, котрий відправляв людей у трудове рабство.

Співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми викрили  29-річного волинянина, котрий у 2014 році шляхом обману завербував і перемістив до Республіки Білорусь чотирьох волинян та із застосуванням щодо них психологічного та фізичного тиску, обмеження свободи пересування, здійснював їх примусову трудову експлуатацію, пов’язану із роботою в колгоспах Мінської області, – інформує пресслужба поліції Волині. 

Зловмисника взяли під варту та оголосили йому підозру в скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст. 149 Кримінального кодексу України. Заробітну плату потерпілих привласнював.

Слідчі слідчого управління ГУНП у Волинській області повідомили волинянину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від п’яти до 12 років з конфіскацією майна або без  такої.

Поліцейські здійснюють заходи, спрямовані на встановлення інших осіб причетних до незаконної діяльності, організованої волинянином, а також громадян, котрі постраждали в її внаслідок. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024