Поділитись:

Торгівля людьми: волинські поліцейські у 2020 році зафіксували чотири факти ганебного злочину

Четвер, 30 липня 2020, 16:20
Торгівля людьми: волинські поліцейські у 2020 році зафіксували чотири факти ганебного злочину

З початку року волинські правоохоронці виявили чотири факти торгівлі людьми.

Про це у коментарі «Конкуренту» повідомив Олександр Зотько, заступник начальника відділу боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми ГУПН у Волинській області.

«У 2020 році відділом боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми виявлено 4 факти торгівлі людьми, а саме, вербування, переміщення з використанням обману та уразливого стану мешканок Волинської області з метою подальшої експлуатації. Крім того здійснюється оперативний супровід трьох проваджень в суді.

Також в поточному році до органів соцзахисту направлено трьох осіб, яким в подальшому було надано статус жертв торгівлі людьми, надано матеріальну, медичну та інші види допомог», - зазначив Олександр Зотько.

Протягом 2020 року співробітники відділу розкривали й суміжні з торгівлею людьми злочини. Мова йде про сутенерство, звідництво, незаконне переправлення осіб через державний кордон, створення та розповсюдження творів порнографічного характеру, незаконне позбавлення волі та викрадення людини. Всього – понад 40 злочинів.

Довідково:

Нагадаємо, що сьогодні, 30 липня в світі за рішенням ООН, відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.
За даними ООН серед загальної кількості жертв торгівлі людьми 49% жінок, дівчаток – 23%.

У світі 40,3 млн. людей стали жертвами торгівлі людьми.

З них 24,9 млн. – це жертви трудової, а 15,4 млн. – сексуальної експлуатації.

Відповідно до глобального індексу рабства за 2018 рік середня кількість жертв торгівлі людьми в Україні становить 6,4 на 1000 людей.

Сексуальна експлуатація є найбільш розповсюдженою формою експлуатації (59%), за якою слідує примусова праця (34%).
Більшість жертв залишаються у межах своїх країн, а тих, кого вивозять, переправляють у найбільш багаті країни.
Мінсоцполітики з 2012 року встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, 978 громадянам (969 – громадяни України, 9 - іноземці), з яких 368 особи – жінки, 519 – чоловіки, 88 дітей (32 хлопчиків та 56 дівчаток).
З них за видами експлуатації: 491 осіб постраждало від трудової експлуатації, 228 – постраждало від сексуальної експлуатації, 59 – втягнуто у жебракування, 9 – постраждало від змішаної експлуатації,10 – постраждало від вилучення органів, 1 – постраждала від сурогатного материнства, 91 –- втягнуто у злочинну діяльність, 3 – використано у порнобізнесі, 72 – використано у збройних конфліктах, 14 дітей постраждало від торгівлі людьми шляхом їх продажу третім особам.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів