Поділитись:

Як знайти роботу закордоном та не потрапити в трудове рабство

Середа, 16 січня 2019, 00:32

У Луцьку відбувся семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Захід провели 15 січня 2019 року в рамках реалізації проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми в Україні. Волинський компонент» за участі представника ГО «Волинські перспективи» Віктора Вальчука.

Під час заходу мешканці Луцька ознайомились з правилами безпечної міграції та отримали поради для подальшого безпечного працевлаштування. Для легального працевлаштування за кордоном необхідно укласти трудову угоду із закордонною фірмою-роботодавцем. Трудова угода повинна бути складена зрозумілою для вас мовою або перекладена на мову, яка є вам рідна.

Таку угоду оформляють у двох примірниках, один з яких залишається у вас. У жодному разі не можна підписувати договір, не проконсультувавшись із юристом. Не рекомендовано підписувати договір, в якому є слова: «виконання роботи на вимогу роботодавця», «виконання інших робіт при потребі» та інші подібного роду. Не можна здійснювати жодних попередніх оплат за посередництво в працевлаштуванні.

«Нелегальне працевлаштування, – каже Віктор Вальчук, – може здатися, на перший погляд простішим, аніж офіційне, легальне працевлаштування, проте багато людей стають жертвами шахраїв, торгівців людьми, потрапляють у трудову експлуатацію. Працюючи нелегально, Ви не зможете належним чином захистити свої права: право на гідні умови праці, право на відпочинок та вихідні дні, право на виплати у разі звільнення чи втрати працездатності. Крім того, Ви не застраховані від того, що роботодавець вчасно і в повному обсязі виплатить заробітну плату».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота в Польщі: найбільш затребувані спеціальності у 2019 році

Надрукувати
мітки:
коментарів