Поділитись:

Офіс Президента відреагував на музичний скандал у День Незалежності

Четвер, 27 серпня 2020, 11:20
Офіс Президента відреагував на музичний скандал у День Незалежності

В Офісі Президента відповіли на закиди щодо «Музичної сторії Незалежності», яку створив Діма Монатик. 

Нагадаємо: 24 серпня на Софійській площі пролунало 17-хвилинне попурі, яке складалося з популярних в Україні пісень останніх трьох десятиліть у виконанні відомих українських артистів. Згодом представники гуртів «Бумбокс» та «Океан Ельзи», а також Сашко Положинський заявили, що не дозволяли використовувати свої пісні на концерті «Пісенна історія сучасної України» до Дня Незалежності.

Як зазначили на фейсбуці-сторінці ОП, законом дозволяється подібне використання фрагментів пісень без попередньої згоди автора. Зокрема, пункт 9-1 статті 21 Закону України «Про авторське право і суміжні права» дозволяє без згоди автора (чи іншої особи, яка має авторське право) публікувати фрагменти музичних та інших творів у декількох форматах, зокрема у форматі попурі, за умови, якщо зазначено ім’я автора та джерело запозичення.

Також Офіс розмістив повний відеоролик музичного попурі, в якому виконані вимоги пункту 9-1 ст. 21 Закону «Про авторське право і суміжні права» та під кожним фрагментом запозиченої композиції вказане посилання на автора музичного твору.

До слова, Олександр Ткаченко, міністр культури, прокоментував виконання пісень російською мовою під час урочистостей приурочених Дню Незалежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів