Поділитись:

Волинського священника виключили з числа капеланів ПЦУ "через дисципліну"

Середа, 26 серпня 2020, 19:10
Волинського священника виключили з числа капеланів ПЦУ

Протоієрея Михайла Бучака виключили із числа військових капеланів Синодального управління військового духовенства ПЦУ. 

Відповідний документ опублікували на фейсбук-сторінці управління у середу, 26 серпня. 

У рішенні ідеться про те, що військовим капеланам, які несуть послух у Синодальному управлінні військового духовенства Православної церкви України заборонено брати участь у будь-яких громадських організаціях, професійних спілках і фундаціях. 

Цим розпорядженням отця Михайла Бучака – засновника та очільника ГО "Капелани Волині" виключили із числа військових капеланів СУВД, а його громадській організації заборонили представляти Синодальне управління на публічних заходах, носити оливковий підрясник та розпізнавальні знаки СУВД. 

Волинського священника виключили з числа капеланів ПЦУ

У соцмережах почали з'являтися дописи обурення серед знайомих отця Михайла. Вони пов'язують таке рішення СУВД із нещодавньою публічною критикою святкувань Дня Незалежності та президента Зеленського, яку на своїй особистій сторінці розмістив волинський священник. 

У Синодальному управлінні цю інформацію спростовують. За словами виконувача обов'язків секретаря СУВД отця Леонтія Никитенка, рішення було суто дисциплінарним. 

"По-перше, саме поняття громадської організації окремої військової суперечить ідеї церковної капеланської служби. У нас є своя структура, а це фактично дублювання. Це не прийнятно, і про це попереджалося. 

Ніхто не забороняє його діяльність і діяльність його громадської організації, але воно відмежовується. Вони не мають права тепер бути представниками Синодального управління", – коментує отець Леонтій. 

Виключення отця Михайла із числа капеланів Синодального управління саме зараз пов'язане тим, що капелан не виконував вказівки СУ, каже секретар. Про які саме вказівки ідеться, він говорити відмовляється. Зазначає тільки, що рішення є дисциплінарним. 

Сам протоієрей Михайло Бучак поки коментувати ситуацію не поспішає. Каже, що офіційний коментар від імені ГО "Капелани Волині" з'явиться вже незабаром. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів