Поділитись:

Зеленський передав ЗСУ зброю та військову техніку

Неділя, 23 серпня 2020, 23:44

У День Державного прапора України Президент Володимир Зеленський передав до підрозділів Збройних сил України для виконання завдань 132 зразки озброєння та військової техніки, 38 одиниць засобів зв’язку та 78 приладів спостереження.

Про це повідомляють в  пресслужбі президента.

Під час урочистих заходів з нагоди Дня Державного прапора України на військовому летовищі у Василькові Київської області Глава держави вручив сім сертифікатів командирам військових підрозділів ЗСУ.

Також Президент наголосив, що вперше за роки війни в Україні з’явились віце-прем’єр-міністр зі стратегічних галузей промисловості та відповідне міністерство, яке формуватиме та реалізовуватиме військово-промислову політику держави.

«Сьогодні до підрозділів Збройних сил для виконання завдань за призначенням передається 132 зразки озброєння та військової техніки, 38 одиниць засобів зв’язку та 78 приладів спостереження. Це модернізовані танки Т-64 і Т-72. Новітні бронетранспортери, бойові машини піхоти та тактичні броньовані машини, а також сучасні комплекси радіоелектронної боротьби та засоби спостереження», – повідомив Зеленський.

За його словами, обов’язковим є переоснащення українського війська, прийняття на озброєння новітніх бойових систем, приведення органів військового управління до стандартів НАТО.

«Сьогодні 28 днів, як у нас немає бойових втрат. Весь світ бачить, що Україна та її воїни, як і будь-які нормальні цивілізовані люди, звичайно, прагнуть миру на сході України. Це не означає, що ми перестанемо дбати про свою армію. Бо саме ви – сучасне й сильне військо – є запорукою для настання такого бажаного в Україні миру», – заявив Володимир Зеленський.

Від імені українського народу Президент висловив подяку військовослужбовцям Збройних сил України за сумлінне виконання обов’язку, відвагу та героїзм.

Після завершення церемонії передачі міністр оборони України Андрій Таран та командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський продемонстрували Президентові зразки техніки, що передавалася на озброєння й далі вирушить на захист суверенітету й територіальної цілісності України до зони проведення ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
10:28
26 березня 2024
09:00
23 березня 2024
09:53
22 березня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024