Поділитись:

На польовій формі українських військових змінили знаки (фотофакт)

Вівторок, 11 серпня 2020, 09:31
На польовій формі українських військових змінили знаки (фотофакт)

На польовій формі одягу військовослужбовців Збройних сил України змінили знаки розрізнення.

Про це повідомили на сторінці повітряного командування "Захід" Повітряних сил ЗСУ.

Отож, на польовій формі розміщуються нарукавні та нагрудній знаки.

Нарукавний знак “Державний Прапор України” розміщується на правому та лівому передпліччі. Нарукавний знак роду військ або знак за курсами навчання – на правому передпліччі. Нарукавний знак військової частини або навчального закладу розміщується на лівому передпліччі.

Знаки розрізнення військових звань, тобто погон розміщується посередині грудей. Нагрудний знак з прізвищем військовослужбовця розміщується з правої сторони грудей. Нагрудний знак “Збройні сили України” розміщується з лівої сторони грудей.

Довгий час знаки розрізнення та нагрудні знаки військовослужбовців Збройних сил України виготовлялися в різних відтінках зеленого кольору. Ця ж тенденція зберіглася і після введення в дію нового однострою в 2017 році. Використання різних відтінків зеленого кольору не лише знижувало візуальне сприйняття знаків розрізнення, а й призводило до розбіжності кольорів навіть в одному підрозділі. Все це негативно впливало на зовнішній вигляд військовослужбовців, а й, відповідно, на імідж Збройних сил України, – йдеться у повідомленні. 

Під час підготовки проєкту наказу про внесення змін до Правил носіння військової форми одягу було проведено глибокий аналіз використання нагрудних знаків та знаків розрізнення військовослужбовців збройних сил країн-членів НАТО. В ході аналізу було з’ясовано, що більшість країн використовує знаки розрізнення та нагрудні знаки, зображення та написи на яких вишиті чорною ниткою.

Використання чорної нитки при виготовленні знаків розрізнення дає можливість не лише максимально їх уніфікувати, а також сприяє виконанню їх прямого призначення – швидка ідентифікація військовослужбовця.

На сьогодні Міністерством оборони України заплановано кошти на нові нагрудні та нарукавні знаки. Разом з плановою видачою військової форми одягу військовослужбовцям видаватимуть нові нагрудні та нарукавні знаки. Тому різкого переходу на нові знаки розрізнення не буде. Орієнтовно закінчення переходу на нові знаки розрізнення військовослужбовців Збройних сил України буде завершено до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024
11:49
05 квітня 2024