Поділитись:

Нема грошей на реєстрацію: бронзовий Кобзар на Волині не потрапив до Книги рекордів України

Субота, 22 серпня 2020, 22:03
Нема грошей на реєстрацію: бронзовий Кобзар на Волині не потрапив до Книги рекордів України

Пам'ятник Кобзарю у Ковелі не потрапив до Книги рекордів України, у номінації "Найвищий бронзовий пам’ятник Тарасу Шевченку в Україні". Реєстрація рекорду мала відбутися сьогодні, 22 серпня, з нагоди 15-річчя встановлення монумента.

Ковельська міська рада не виділила гроші на реєстрацію, розповіла Суспільному ініціаторка встановлення рекорду Ольга Яремчук. Йдеться про 20 тисяч гривень.

"Вчора ввечері ми дізналися, що влада міста не виділила гроші і представники Національного реєстру не приїдуть. Усно нам обіцяли, що проплата буде", – каже Ольга Яремчук.

Ініціатори реєстрації рекорду 19 серпня звернулися листом до міського голови Ковеля з проханням посприяти встановленню рекорду і дати вказівку відповідним службам одягнути пам'ятник у вишиванку. Виконком Ковельської міськради зареєстрував звернення.

Минулого тижня міськрада опублікувала у соцмережах опитування. Ковельчан владці просили висловити свою думку щодо реєстрації рекорду "Найвищий бронзовий пам’ятник Тарасу Шевченку в Україні". За результатами опитування 86% підтримали ініціативу.

Зі слів Ольги Яремчук, пам'ятник Шевченку у Ковелі таки потрапить до Книги рекордів України.

"Ніхто реєстрацію не відміняв, пам'ятник номіновано, але рекорд зареєструють, коли буде проплачено кошти", – зазначає Яремчук.

Ковельчанка каже: наступного тижня вестиме перемовини з міськрадою про можливість виділення грошей на реєстрацію рекорду.

У зв'язку з державними вихідними позицію Ковельської міської ради опублікуємо згодом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів