Поділитись:

У Володимирі до Дня міста три пам'ятники одягли в княжі шати (фото)

Неділя, 26 липня 2020, 06:58
У Володимирі до Дня міста три пам'ятники одягли в княжі шати (фото)

У Володимирі-Волинському пам’ятники Данилу Галицькому, Володимиру Великому та Тарасу Шевченку одягли у вбрання з логотипом міста.

Про це йдеться на сайті міської ради.

Поштовхом до реалізації ідеї стало відзначення найважливішого для володимирчан свята – Дня міста. У рамках арт-перфомансу “Княжі шати” три пам’ятники одягли у нове вбрання, в якому вони пробудуть щонайменше два дні.

Реалізували задум фактично за тиждень – разом збиралися та креативили над одягом працівники магазину «Тюль de Luxe» разом з його власницею Катериною Охримчук. Процес був нелегким, адже з пам’ятниками важко працювати – потрібно було вгадати, щоб вбрання гарно сиділо. Якщо Тарасу Шевченку робили заміри, то для Володимира Великого майстри шили “на око”.

“Робота нова, виконували її вперше, але працювали із захопленням”, – каже  Катерина Охримчук.

Загалом на пошиття шатів пішло більше 9 метрів тканини, а до пошиву долучилися 4 майстрині, говорить жінка і додає, що на ідею відреагувала з ентузіазмом.

Найпершим шати одягнув пам’ятник Данилу Галицькому, а вже о 15 годині нове вбрання з’явилося і в Кобзаря. Найскладнішим виявився процес одягання Володимира Великого – довелося залучати спецтехніку, щоб підняти людей із одягом.

Мета такої акції – збереження українських цінностей та популяризація серед молоді логотипу міста.

Нагадаємо, вже завтра у Володимирі відсвяткують День міста, яке цьогоріч відбудеться в онлайн-форматі. 26 липня у ефірі АТМ “Володимир” та на фейсбук-сторінках Володимир-Волинський. Офіційна сторінка містаДень міста Володимира-Волинського від ранку триватиме святкова програма.

У Володимирі до Дня міста три пам'ятники одягли в княжі шати (фото)У Володимирі до Дня міста три пам'ятники одягли в княжі шати (фото)У Володимирі до Дня міста три пам'ятники одягли в княжі шати (фото)У Володимирі до Дня міста три пам'ятники одягли в княжі шати (фото)У Володимирі до Дня міста три пам'ятники одягли в княжі шати (фото)У Володимирі до Дня міста три пам'ятники одягли в княжі шати (фото)У Володимирі до Дня міста три пам'ятники одягли в княжі шати (фото)У Володимирі до Дня міста три пам'ятники одягли в княжі шати (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 квітня 2024
30 серпня 2023
29 серпня 2023
08 квітня 2023
04 лютого 2023
29 грудня 2022
25 листопада 2022
22 листопада 2022
23 серпня 2022
17 липня 2022