Поділитись:

Після карантину українці почали залишати більше чайових

Середа, 19 серпня 2020, 00:30
Після карантину українці почали залишати більше чайових

У липні українці залишили «на чай» офіціантам в кафе та ресторанах через систему безготівкових чайових ПриватБанку понад 3,3 мільйона гривень. Це абсолютний рекорд з моменту запуску технології у грудні 2018 року.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на пресслужбу банку.

Загалом у липні клієнти ПриватБанку залишали в закладах харчування чайові 44 тисячі разів. У середньому це було 70 гривень. Водночас середній чек складав 180 гривень.

«За чотири місяці жорстких карантинних обмежень, коли улюблені кафе і ресторани працювали лише з доставкою, українці скучили за живою кухнею і спілкуванням, нехай і з дотриманням норм санітарної безпеки», – пояснює таку щедрість керівник напрямку обслуговування торгових підприємств ПриватБанку Євген Васильцов.

Як в умовах карантину працюють кафе та ресторани

На початку пандемії коронавірусу вони були закриті взагалі і працювали лише на виніс, а також доставляли їжу і напої. Згодом дозволили відкрити літні тераси, а потім почали впускати і в середину закладів, але з обмеженнями кількості людей за одним столиком.

З 3 серпня набув чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону. У «червоній» закладам громадського харчування працювати заборонено.

Наразі туди віднесли такі населені пункти і райони:

  • Городенківський та Косівський райони Івано-Франківської області;
  • місто Самбір Львівської області;
  • місто Біляївка Одеської області;
  • міста Дубно, Костопільський та Рівненський район Рівненської області;
  • Кіцманський район Чернівецької області.

Що за технологія безготівкових чайових

Державний ПриватБанк запустив чайові cashless у своїх POS-терміналах у грудні 2018 року. Оплачуючи рахунок карткою, відвідувач сам може вибрати, скільки залишити «на чай». Гроші нараховуються на зарплатну карту офіціанта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів