Поділитись:

Загибель свиней на Волині: чума не підтвердилася, підозрюють корми

Вівторок, 18 серпня 2020, 14:50

Селяни заявляли про на масове вимирання свиней у Локачинському районі. Спеціалісти Локачинської районної державної ветеринарної лікарні брали зразки на дослідження.

Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк повідомив, що жодної з трьох хвороб, на які були підозри, лабораторні дослідження не підтвердили, – пише ІА "Волинські Новини". 

Нагадаємо: у свиней підозрювали рожу, африканську чуму та пастерельоз. Біоматеріал відправили на дослідження у Волинську обласну лабораторію та науково-дослідний інститут у Київ

«Дослідження біометріалу нині завершилося. Жодна з хвороб не підтвердилася. По африканській чумі результати були ще у п’ятницю – хвороба не підтвердилася. Наразі проводять дослідження кормів, можливо, вони були отруєні», – зазначив Анатолій Тимофіюк.

Він також повідомив, що нових випадків захворювань не було, однак люди колять здорових свиней, бо вони налякані.

«Ми проводимо серед селян роз’яснювальну роботу та збираємо інформацію щодо ймовірних захворювань у свиней», – резюмував посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів